Richtlijnen Coronavirus - UPDATE (08/06/2020)

corona

Beste leden,

 

UPDATE KINDEROPPASDIENST (08/06/2020)!!!!
Wij zijn blij dat de kinderoppasdienst terug mag opstarten.

Onze vrijwilligers staan voor je klaar, met aandacht voor de Coronamaatregelen, maar vooral met tonnen goesting.  Gezinnen die al gebruik hebben gemaakt van de dienst, kregen een uitgebreide berichtgeving.

Vraag je oppas in enkele muisklikken aan via www.kinderoppasdienst.be

UPDATE KINDEROPPASDIENST (27/03/2020) Rekening houdend met de nieuwe maatregelen, willen we het gebruik van onze kinderoppasdienst sterk ontraden. Op die manier dragen ook wij ons steentje bij om het aantal contacten tussen mensen zoveel mogelijk te beperken.
We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de gezinnen, oppassers en hun ouders.

1. Voor de gezinnen

Gelieve rekening te houden met de verscherpte maatregelen van de overheid m.b.t. de Corona-crisis. Deze hebben tot doel het aantal contacten met verschillende mensen tot een absoluut minimum te beperken. Hierdoor zijn er ook steeds minder oppassers beschikbaar en vragen we voorlopig geen nieuwe afspraken te maken via deze webtoepassing. We volgen de situatie verder op en houden u op de hoogte.

2. Voor de oppassers

Gelieve rekening te houden met de verscherpte maatregelen van de overheid m.b.t. de Corona-crisis. Deze hebben tot doel het aantal contacten met verschillende mensen tot een absoluut minimum te beperken. Wij raden dan ook af om voorlopig in te gaan op nieuwe vragen tot oppas. We houden je op de hoogte.

!!!!!!!!!Nieuwe richtlijnen i.v.m. KOD: het is niet meer mogelijk om een oppas aan te vragen. We weten dat het moeilijk is voor de gezinnen met kinderen, voor de kinderen zelf...
We wensen jullie veel energie en een positieve ingesteldheid om met de situatie om te gaan.

Dank voor uw begrip.

****

Beste leden,

Zoals jullie weten, kunnen jullie op verschillende plaatsen met je lidkaart korting sparen.

N.a.v. de Coronacrisis laat de Gezinsbond ons het volgende weten :

Evenementen met spaarkorting :
Onze partners voor evenementen met een ledenvoordeel volgen de richtlijnen van Volksgezondheid. Dat betekent uitstel voor veel evenementen (vb. 6 maanden, 1 jaar), maar ook definitieve afgelastingen. Voor up-to-date informatie kan je op gezinsbond.be/ledenvoordelen terecht of op de websites van de evenementen zelf.

Ook voor eventuele terugbetaling van tickets kan je je best wenden tot de organisatie waar je je ticket aankocht.

Fysieke winkels met spaarkorting:
Alle handelaars die een ledenvoordeel geven, volgen de richtlijnen van Volksgezondheid. Dat betekent momenteel dat enkel voedingswinkels en enkele essentiële winkels open zijn en spaarkorting geven. Een aantal van onze handelaars kan zijn aanbod via online bestelling en levering blijven geven. Helaas is er geen spaarkorting mogelijk wanneer je online koopt bij deze handelaars.

Volg hiervoor de website of facebook pagina van de handelaars voor de meest recente update. Op gezinsbond.be/injebuurt kan je de handelaars in jouw gemeente vinden.

Standaard Boekhandel:

Bij Standaard Boekhandel kan je terecht om online-aankopen te doen mét spaarkorting. Je krijgt 5% spaarkorting op boeken. Vergeet niet je lidkaartnummer in te geven (niet te verwarren met je lidnummer).
Online kan je ook éénmalig gebruik maken van 10% spaarkorting.
Hou je bonnenboekje bij de hand en geef de kortingscode in die je kan terugvinden onder de barcode.

Online aankopen/bestellingen met spaarkorting

Je kan op dit moment bij een beperkt aantal spaarpartners terecht voor online-aankopen of bestellingen met spaarkorting: Kewlox, Vlaamse oliecentrale en Comfort energy, Ecopower, Eduvik (bijlessen), Typetopia, Magazines: o.a. Libelle, Bahamontes, Belgocycle: elektrische fietsen, Kinderpartybox, Kadonation, IWAS, Lumiere, Yongo, Tectronic, Eneco, Telenet.

Hopelijk kan je met deze berichtgeving iets aanvangen.

****

Beste leden,

Het zat eraan  te komen. Het heeft de laatste tijd pijpestelen geregend, nu regent het annulaties door het Coronavirus.

Wij hebben intussen van de Gezinsbond richtlijnen gekregen.

De Gezinsbond volgde de ontwikkelingen rond het coronavirus de voorbije dagen op de voet. Naar aanleiding van de meest recente adviezen van de overheden en de experten zijn er enkele beslissingen genomen. Als Gezinsbond willen we solidair zijn, zeker ook met kwetsbare groepen, en nemen we dus de volgende maatregelen.

We vragen aan onze vrijwilligers om alle activiteiten met meer dan 10 deelnemers alvast  uit te stellen of te annuleren met onmiddellijke ingang. Dit omdat we zowel de vrijwilligers als de deelnemers willen beschermen.

Het is dan ook met spijt in ons hart en de nodige frustratie  dat we ons jaarlijkse Paasontbijt annuleren.

Gezinnen die reeds betaald hadden, krijgen hun centen teruggestort.

Het kleuterturnen wordt voorlopig ook opgeschort tot na de Paasvakantie.

Het bestuur van de gemeente Huldenberg heeft inmiddels ook beslist om de zaal De Kronkel voorlopig te sluiten.

We volgen het verloop van de situatie verder en houden jullie op de hoogte of/en wanneer het kleuterturnen opnieuw kan starten.

Indien het virus op de dag van de laatste turnles(24 mei)  geen samenkomst verbod meer oplevert, willen wij nog graag iets leuks organiseren. Maar het is voorlopig dus afwachten.

Wat gebeurt er met de activiteiten van de Gezinsbond die buiten onze eigen afdeling georganiseerd worden ?

De maak het mee-dag en het Gezinsfestival van 22 maart in Deinze, georganiseerd door de Gezinsbond nationaal, worden helaas ook geannuleerd.

Tweedehandsbeurzen worden tot na de paasvakantie uitgesteld.

Tot zover de informatie waarover wij nu beschikken.

Mochten er nog bijkomende wijzigingen zijn, dan houden we jullie zeker op de hoogte.

Vriendelijke groeten van het bestuur van de Gezinsbond van Huldenberg

 

 

Wat jij kan? Gezinnen worden er beter van!

Vrijwilligers van de Gezinsbond zetten zich met veel talent, plezier en goesting in voor gezinnen. Wil jij ook graag de handen uit de mouwen steken, maar weet je niet goed hoe? Doe onze test en ontdek welk talent jij kan inzetten!